7 Tips om hooikoorts in de lente te voorkomen of te verminderen

De lente is een seizoen vol veranderingen (en dit jaar door COVID-19 als geen ander), niet alleen voor de natuur maar ook voor ons.

De lente gaat gepaard met veel stuifmeel (of pollen) in de lucht. Stuifmeel wordt beschouwd als een van de meest voorkomende allergenen, maar het is niet de enige, andere veel voorkomende allergenen zijn huisstofmijten, vervuiling en schimmels.

Geschat wordt dat ademhalingsallergieën 40% van de bevolking kunnen treffen als gevolg van milieuvervuiling, voornamelijk in grote steden. De kans is dus groot dat je nooit last hebt gehad van hooikoorts en er nu wel opeens last van hebt.

Elke jaar hebben wij tientalen bezoekers die naar Saltium komen met hooikoortsklachten en inmiddels hebben wij heel veel ervaring opgedaan en weten hoe je die klachten kan voorkomen of iig flink verminderen. Een van onze doelen is bijdragen aan een betere kwaliteit van je leven. Hier delen we onderstaande tips die mogelijk verlichting kunnen geven bij je eigen hooikoortsklachten of van je kinderen.

Lees meer Saltium behandeling van hooikoorts met halotherapie  

  1. Doe ‘s nachts de ramen dicht, zeker wanneer het waait, om te voorkomen dat pollen het huis binnendringen. De meeste pollen worden uitgestoten bij zonsopgang (5-10 uur) en zonsondergang.
  2. Neem op dagen met veel pollen in de lucht een douche als je thuiskomt of voordat je naar bed gaat.
  3. Vermijd buitensporten of naar buiten gaan op dagen met veel pollen.
  4. Ventileer het huis ’s middags en niet te lang.
  5. Vermijd het drogen van kleding buitenshuis. Stuifmeel dat zich hecht aan de kleding kan wanneer de kleding wordt gedragen allergie-uitbraken aanwakkeren.
  6. Draag een zonnebril wanneer je buiten bent.
  7. Neem 1 tot 3 halotherapie sessies per week gedurende een aantal weken. Onthoud dat zout een natuurlijke ontstekingsremmer is die erin slaagt neus-, ademhalings-, oog- en huidontstekingen te stoppen.

Je kunt de concentratie pollen in de lucht per dag bijhouden via deze hooikoortsradarTot snel bij Saltium Halotherapie Amstelveen voor een welverdiende break! 

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

Acties en events

Saltium herfstaanbieding

Hou de zomer nog even vast met onze jubileum-herfstaanbieding De zomer mag dan bijna zijn afgelopen, maar de zon laat zich nog volop zien. Zeker bij Saltium. We bestaan dit jaar 5 jaar én we hebben net een nieuwe website gelanceerd waar we heel trots op

Lees meer
burnout lucifer
Halotherapie

Burnout en Halotherapie

Burnout We hebben er allemaal wel eens van gehoord maar de meeste onder ons weten niet wat een burnout precies inhoudt. Het klinkt simpel, je bent opgebrand en uitgeschakeld door te lang op volle toeren actief te zijn geweest. Geestelijk en lichamelijk uitgeput. Rusten en aansterken

Lees meer

Maak direct een afspraak