fbpx

7 Tips om hooikoorts in de lente te voorkomen of te verminderen

Seizoen vol veranderingen

De lente is een seizoen vol veranderingen (en dit jaar door COVID-19 als geen ander), niet alleen voor de natuur maar ook voor ons.

De lente gaat gepaard met veel stuifmeel (of pollen) in de lucht. Stuifmeel wordt beschouwd als een van de meest voorkomende allergenen, maar het is niet de enige, andere veel voorkomende allergenen zijn huisstofmijten, vervuiling en schimmels.

Geschat wordt dat ademhalingsallergieën 40% van de bevolking kunnen treffen als gevolg van milieuvervuiling, voornamelijk in grote steden. De kans is dus groot dat je nooit last hebt gehad van hooikoorts en er nu wel opeens last van hebt.

Elke jaar hebben wij tientalen bezoekers die naar Saltium komen met hooikoortsklachten en inmiddels hebben wij heel veel ervaring opgedaan en weten hoe je die klachten kan voorkomen of iig flink verminderen.

Een van onze doelen is bijdragen aan een betere kwaliteit van je leven. Hier delen we onderstaande tips die mogelijk verlichting kunnen geven bij je eigen hooikoortsklachten of van je kinderen.

Onze tips

  1. Doe ‘s nachts de ramen dicht, zeker wanneer het waait, om te voorkomen dat pollen het huis binnendringen. De meeste pollen worden uitgestoten bij zonsopgang (5-10 uur) en zonsondergang.
  2. Neem op dagen met veel pollen in de lucht een douche als je thuiskomt of voordat je naar bed gaat.
  3. Vermijd buitensporten of naar buiten gaan op dagen met veel pollen.
  4. Ventileer het huis ’s middags en niet te lang.
  5. Vermijd het drogen van kleding buitenshuis. Stuifmeel dat zich hecht aan de kleding kan wanneer de kleding wordt gedragen allergie-uitbraken aanwakkeren.
  6. Draag een zonnebril wanneer je buiten bent.
  7. Neem 1 tot 3 halotherapie sessies per week gedurende een aantal weken. Onthoud dat zout een natuurlijke ontstekingsremmer is die erin slaagt neus-, ademhalings-, oog- en huidontstekingen te stoppen.

Je kunt de concentratie pollen in de lucht per dag bijhouden via deze hooikoortsradar

Lees over Saltium behandeling van hooikoorts met halotherapie 

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

saltium tea oil
Lifestyle

Tea Tree Olie

Wonder plant en wonder oil Één ding dat COVID19 met zich heeft meegebracht is dat we over het algemeen bewuster zijn geworden van onze gezondheid en hoe de wereld en leefomgeving dit, positief of negatief, kan beïnvloeden. Gezonde longen zijn essentieel in het goed functioneren van

Lees meer
Actualiteit

Herstellen van het Coronavirus

Kan Halotherapie bijdragen aan het voorkomen of herstellen van het Coronavirus? Om meteen antwoord te geven op deze vraag: dat weten we eigenlijk niet. Althans, of Halotherapie Corona kan voorkomen. Het Coronavirus is zo nieuw en er is zo veel onbekend, dat we hier geen eenduidig

Lees meer

Maak direct een afspraak