fbpx

Ademhaling oefeningen tijdens halotherapie

Tijdens sessie

Vind je het lastig om te ontspannen tijdens je sessie in de zoutkamer? Of misschien merk je dat je ademhaling niet vanzelf gaat.
Hieronder twee oefeningen die kunnen helpen tijdens je bezoek aan een van onze zoutkamers.

4-7-8 ademhaling techniek

  • Zorg dat je comfortabel zit en stel je stoel als dat nodig is.
  • Sluit je ogen
  • Adem 4 seconden rustig in door je neus
  • Houd je adem 7 seconden vast
  • Adem dan weer rustig 8 seconden uit
  • Herhaal dit een aantal keer tot je meer ontspanning voelt

PMR - Progressive muscle relaxation

Je kunt deze oefening zittend of in een liggende positie uitvoeren

  • Sluit je ogen
  • Probeer te focussen op het aanspannen en weer ontspannen van de verschillende spieren in je lichaam. Het aanspannen houdt je 2 – 3 seconden vast.
  • Begin bij je tenen, je voeten, je knieën enzovoort. Beweeg langzaam langzaam naar boven waarbij je een diepe, langzame ademhaling aanhoudt.

Tip can Caroline

Als je het lastig vind om de juiste volgorde te volgen. Probeer dan het volgende: Adem in door je neus, hou de adem vast terwijl je de spieren aanspant, adem uit ook door de neus bij het loslaten van de spieren. Als het voor je moeilijk is en je gewend bent bij ademhaling je mond te gebruiken, mag je in begin een paar keer door de mond uitademen. Maar probeer zo snel mogelijk alleen je neus te gebruiken. Op die manier creëer je rust in je lichaam en een juiste in en uit flow in je luchtwegen.

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.

 

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

Acties en events

Saltium Halotherapie zomer verdubbel actie

Zomer actie Saltium Deze zomer bij Saltium Halotherapie Amstelveen de verdubbel actie! Wij verdubbelen je sessie tijdens zomer maanden!  Geef je weerstand deze zomer een boost en geniet van extra Halotherapie sessies. Bij aankoop van 05    –  10 strippen Bij aankoop van 10    – 

Lees meer
Acties en events

Actie – een maand onbeperkt halotherapie

Prive zoutkamer onbeperkt De R zit nog steeds in de maand, COVID is nog niet weggejaagd en het seizoen van hooikoorts is al begonnen 🧐  Wij denken dat je weerstand een boost zou kunnen gebruiken!Een Halotherapiekuur draagt daar aan bij! Elke sessie geeft je energie en geeft

Lees meer

Maak direct een afspraak