ADHD en ADD

Te veel prikkels

Mensen met een of beide van deze aandoeningen kunnen de hoeveelheid prikkels die ze ervaren maar lastig filteren en verwerken. Daardoor loopt hun brein soms over van de indrukken waardoor de concentratie afneemt. Dat heeft als gevolg dat ze geprikkeld, gefrustreerd en somber kunnen worden. Een depressie ligt dan op de loer. Maar goed nieuws is – Halotherapie helpt bij ADHD en ADD.

Halotherapie zorgt voor rust

ADHD is een neurobiologische stoornis waarbij bepaalde functies in gebieden van de hersenen minder goed werken. Er is een verminderde activiteit van neustransmitters als dopamine en noradrenaline. Er worden meestal medicijnen voorgeschreven die deze afwijking corrigeren. Veel patiënten hebben als bijwerking dat hun emoties worden afgevlakt. Ook kunnen er hartkloppingen, een gejaagd gevoel slapeloosheid en hoofdpijn optreden.
Halotherapie zorgt ervoor dat je ontspant en dat je concentratievermogen toeneemt. Daardoor kun je makkelijker je aandacht bij belangrijke zaken houden en ben je meer in staat rust te pakken als dat nodig is. In sommige gevallen kan hierdoor de dosis medicatie worden aangepast. Doe dit altijd in overleg met je arts!

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.