Alternatieve behandeling bij Astma

Alternatieve behandeling bij Astma? Halotherapie is een antwoord

Een kuur in de zoutkamers van Saltium Halotherapie is een natuurlijke , alternatieve aanvulling op de behandeling van astma. Deze ziekte, ook wel eens op zijn Engels geschreven als asthma, is een ontsteking van de longen. Bij mensen met astma zijn de longen bijna altijd ontstoken waardoor ze gevoelig zijn voor prikkels in de luchtwegen. Klachten zijn gevoelige, snel geprikkelde longen, benauwdheid, hoesten en een piepende ademhaling. Halotherapie is een bewezen en effectief middel bij de behandeling van astma en helpt de symptomen te verlichten. Tijdens een kuur in een zoutkamer bij Saltium worden bacteriën gedood waardoor de longen tot rust komen. Zowel je fysieke als mentale weerstand krijgen een boost en je hebt meer energie en ademruimte.

Alternatieve behandeling bij Astma

Astma klachten & symptomen

Veelvoorkomende klachten en symptomen bij astma zijn hoesten, een piepende ademhaling, benauwdheid, snel moe, weinig energie en een gevoel dat je stikt. Ook komt er soms slijm mee met hoesten. Dat komt omdat de slijmvliezen altijd geprikkeld zijn en daardoor meer slijm produceren. Hoesten is een natuurlijke reactie hierop en zorgt dat het slijm loskomt. Een alternatieve behandeling met Halotherapie helpt hierbij en zorgt bovendien dat de klachten bij astma verlicht worden. 

Wat is Halotherapie?

Bij Halotherapie wordt het natuurlijke klimaat in een zoutgrot nagebootst. De oude Grieken en Romeinen hadden al door dat zout een positief effect had op de luchtwegen en de huid. In veel landen in Midden- en Oost-Europa is een zoutkuur een vast onderdeel bij de behandeling van luchtwegklachten als astma maar ook bij aandoeningen aan de huid. Wil je meer weten over wat Halotherapie precies is? Lees dan hier verder.

Saltium | halotherapie behandeling

Veelgestelde vragen over Halotherapie als alternatieve behandeling bij Astma

Is het wetenschappelijk bewezen dat Halotherapie helpt bij Astma?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van Halotherapie als alternatieve behandeling bij astma en andere luchtwegklachten. Daaruit blijkt dat een kuur in een zoutkamer bijdraagt aan herstel en het verlichten van klachten en symptomen. Wil je meer weten over deze wetenschappelijke onderzoeken? Kijk dan op onze website

Kan een alternatieve behandeling asl Halotherapie Astma voorkomen?

Waar astma precies vandaan komt en wat de oorzaak is, is nog niet duidelijk. Het is vaak erfelijk, maar niet altijd. Een behandeling met Halotherapie zorgt er in ieder geval voor dat je weerstand en immuunsysteem een boost krijgen en sterker worden gemaakt. Hierdoor krijgen infectieziekten bij astma minder snel kans. Daarnast afvoer van slijm en andere ‘vuil’ uit luchtwegen veel sneller en makkelijker verloopt.

Wie stelt Astma vast?

In de meeste gevallen zal de huisarts bij klachten en symptomen die duiden op astma je doorverwijzen naar een longarts of specialist. Overleg ook altijd met je medisch specialist als je Halotherapie wilt inzetten bij de behandeling tegen astma en luchtwegklachten.

Voordelen van halotherapie als een alternatieve behandeling bij Astma

Het regelmatig volgen van een Halotherapiekuur kan zo veel verlichting geven, dat medicijngebruik kan worden afgebouwd. Tijdens halotherapie worden bacteriën gedood en de spieren in de luchtwegen wat losser gemaakt. Slijm kan hierdoor makkelijker worden afgevoerd en de longen krijgen meer, schone, lucht. Bovendien draagt Halotherapie bij aan een gezonder en sterker immuunsysteem waardoor klachten en bijwerkingen sowieso minder kans krijgen. Het vrijgekomen slijm kan na de eerste paar sessies een tijdelijke toename van klachten opleveren. Dat is echter normaal en gaat snel over. Je zult je snel weer beter voelen en merken dat je meer lucht hebt en minder last hebt van benauwdheid, slijm en ontstekingen. Maar stop niet zomaar met je medicatie en overleg altijd met je huisarts voor je medicijngebruik afbouwt.

Voordelen van halotherapie algemeen

  • Verschonen van luchtwegen
  • Mogelijke medicijn afbouw
  • Sterker immuunsysteem 
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Medncijnnenvrij en geen bijwerkingen
  • Gevoel dat je vrijer kan ademen. 

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.