Alternatieve behandeling tegen COPD

Alternatieve behandeling tegen COPD? Halotherapie is een antwoord

Een kuur in de zoutkamers van Saltium Halotherapie is een natuurlijke aanvulling op de behandeling van COPD en alle klachten die daarbij horen.  Wereldwijd wordt Halotherapie als een alternatieve behandeling tegen COPD. Die behandeling levert zeer duidelijke en positieve resultaten op.

Maar wat is COPD eigenlijk? Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij mensen met deze aandoeningen zijn de longen beschadigd en daardoor krijgen ze minder zuurstof. Klachten zijn onder andere gevoelige, snel geprikkelde longen, benauwdheid, te veel slijm en ademhalingsproblemen. Halotherapie is een bewezen effectieve alternatieve behandeling in de strijd tegen COPD en helpt de symptomen te verlichten. Tijdens een kuur in een zoutkamer bij Saltium worden bacteriën gedood en worden de luchtwegen vrij gemaakt. Slijm komt los en verdwijnt. Zowel je fysieke als mentale weerstand krijgen een boost en je hebt meer energie en ademruimte.

COPD

COPD klachten & symptomen

COPD is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Klachten lopen dan ook uiteen. Veelvoorkomende symptomen bij COPD zijn hoesten, slijm opgeven, piepende ademhaling, benauwdheid, snel moe en weinig energie, luchtwegklachten en vatbaarheid voor verkoudheid en griep. Een behandeling met Halotherapie zorgt dat de klachten en symptomen van COPD op een natuurlijke manier verlicht worden. 

Wat is Halotherapie?

Bij Halotherapie wordt het natuurlijke klimaat in een zoutgrot nagebootst. De oude Grieken en Romeinen hadden al door dat zout een positief effect had op de luchtwegen en de huid. In veel landen in Midden- en Oost-Europa is een zoutkuur een vast onderdeel bij de behandeling van luchtwegklachten als COPD en aandoeningen aan de huid. Wil je meer weten over wat Halotherapie precies is? Lees dan hier verder.

Halotherapie bij COPD

Veelgestelde vragen over Halotherapie als alternatieve behandeling tegen COPD

Is het wetenschappelijk bewezen dat Halotherapie helpt bij COPD?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van Halotherapie als natuurlijke en alternatieve behandeling bij COPD en luchtwegklachten. Daaruit blijkt dat een kuur in een zoutkamer bijdraagt aan herstel en de verlichting van klachten en symptomen. Wil je meer weten over deze wetenschappelijke onderzoeken? Kijk dan op onze website

Kan een behandeling met Halotherapie COPD voorkomen?

In de meeste gevallen is COPD het gevolg van (langdurig) roken. Maar er zijn ook mensen die COPD krijgen zonder te hebben gerookt. Halotherapie zorgt ervoor dat je weerstand en immuunsysteem een boost krijgen en sterker worden gemaakt. Hierdoor krijgen infectieziekten minder snel kans. Maar stoppen met roken is altijd beter.

Wie stelt COPD vast?

In de meeste gevallen zal de huisarts bij klachten en symptomen die duiden op COPD je doorverwijzen naar een longarts of specialist. Overleg ook altijd met je medisch specialist als je Halotherapie wilt inzetten bij de behandeling tegen COPD.

Voordelen van halotherapie voor COPD

Het regelmatig volgen van een Halotherapiekuur kan zo veel verlichting geven, dat medicijngebruik kan worden afgebouwd. Tijdens halotherapie worden bacteriën gedood en de spieren in de luchtwegen wat losser gemaakt. Slijm kan hierdoor makkelijker worden afgevoerd en de longen krijgen meer, schone, lucht. Bovendien draagt Halotherapie bij aan een gezonder en sterker immuunsysteem waardoor klachten en bijwerkingen sowieso minder kans krijgen. Het vrijgekomen slijm kan na de eerste paar sessies een tijdelijke toename van klachten opleveren. Dat is echter normaal en gaat snel over. Je zult je snel weer beter voelen en merken dat je meer lucht hebt en minder last hebt van benauwdheid, slijm en ontstekingen. Maar stop niet zomaar met je medicatie en overleg altijd met je huisarts voor je medicijngebruik afbouwt.

Voordelen van halotherapie algemeen

  • Verschonen van luchtwegen
  • Mogelijke medicijn afbouw
  • Sterker immuunsysteem  
  • Gevoel dat je vrijer kan ademen. 
Halotherapie alternatieve COPD behandeling

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.