Alternatieve behandeling van burn-out

Alternatieve behandeling om van een burn-out te herstellen? Halotherapie is een antwoord

Herstellen van een burn-out is een lang en moeizaam proces. De oorzaken van een burn-out zijn fysieke en psychische vermoeidheid die weer voortkomen uit prikkels en stress. Een burn-out kan ineens opkomen en vaak is het dan al te laat en zijn het lijf en de geest uitgeput. Het is dan belangrijk dat je veel rust neemt en probeert zo veel mogelijk te ontspannen. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Halotherapie kan helpen om van een Burn-out te herstellen. Een kuur in onze zoutkamer in Amstelveen zorgt voor een diepe ontspanning. Je komt geestelijk tot rust en tegelijkertijd worden lichamelijke klachten verlicht. De druk op je borst neemt af en het zout in je luchtwegen zorgt dat je weer kunt ademhalen. Dat zorgt er voor dat zowel je mentale als fysieke weerstand een boost krijgen.

Klachten en symptomen bij een burn-out

Een burn-out vreet energie waardoor alles te veel wordt. Die extreme vermoeidheid zorgt ervoor dat je ook meer vatbaar bent voor lichamelijke en mentale klachten. Die lopen uiteen. Je kunt last hebben van slaapproblemen, concentratieproblemen, futloosheid, een ‘alles is te veel’ gevoel, depressies, emotionele buien, prikkelbaar zijn maar ook last hebben van darmklachten, hoofdpijn, maagpijn en duizeligheid. Halotherapie zorgt ervoor dat je hele lijf en geest ontspant. Dat is nodig voor een sneller herstel van een burn-out

Wat is Halotherapie?

Bij Halotherapie wordt het natuurlijke klimaat in een zoutgrot nagebootst. De oude Grieken en Romeinen hadden al door dat zout een positief effect had op de luchtwegen en de huid. In veel landen in Midden- en Oost-Europa is een zoutkuur een vast onderdeel bij de behandeling van luchtwegklachten en aandoeningen aan de huid en mentale klachten. Wil je meer weten over wat Halotherapie precies is? Lees dan hier verder.

Saltium | halotherapie behandeling

Veelgestelde vragen over Halotherapie als alternatieve behandeling van Burn-out

Is het wetenschappelijk bewezen dat Halotherapie helpt bij een Burn-out?

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van Halotherapie richt zich vooral op de behandeling van luchtwegklachten en huidaandoeningen. Maar uit veel van deze onderzoeken komt naar voren dat een bijkomend positief effect van een kuur is dat mensen ook meer energie ervaren en een diepe ontspanning ervaren. Die ontspanning is noodzakelijk bij het herstel van een burn-out. Ook wordt vaak een verbetering van het concentratievermogen waargenomen. Wil je meer weten over wetenschappelijk onderzoek naar Halotherapie? We hebben hier het een en ander op een rijtje gezet.

Kan een alternatieve behandeling als Halotherapie een Burn-out voorkomen?

De diepe ontspanning die je tijdens een kuur bij Saltium ervaart draagt bij aan een mentale weerstand en een betere concentratie. Je bent dus fysiek en mentaal beter weerbaar voor invloeden van buitenaf en zult de signalen van een burn-out mogelijk sneller herkennen. Een burn-out heeft echter te maken met meer factoren die je niet wegneemt met Halotherapie. Je moet dus altijd alert blijven goed naar je lijf luisteren.

Wie stelt een burn-out vast?

In de meeste gevallen wordt een burn-out vastgesteld door een bedrijfsarts of huisarts al dan niet met een verwijzing naar een psycholoog of psychiater. Overleg ook altijd met je medisch specialist als je Halotherapie wilt inzetten bij de behandeling tegen een burn-out.

Hoe kan halotherapie helpen van een burn-out te herstellen?

Een kuur in een van de zoutkamers bij Saltium bestaat uit losse sessies van 45 minuten. Gedurende die 45 minuten doe je niets anders dan heerlijk relaxen in een comfortabele stoel. Terwijl jij ontspant worden er minuscule zoutdeeltjes in de kamers geblazen die je vanzelf inademt. Doordat het zout je longen stimuleert wordt je ademhaling diep en ontspannen. Je komt zowel fysiek als mentaal tot rust. Hierdoor nemen te concentratievermogen en weerstand toe wat er weer voor zorgt dat je sneller van je burn-out herstelt en weer energie krijgt.

Voordelen van halotherapie algemeen

  • Werk zeer ontspannend en rustgevend
  • Sterker immuunsysteem 
  • Verschonen van luchtwegen
  • Medncijnnenvrij en geen bijwerkingen
  • Gevoel dat je vrijer kan ademen
  • Verbeteren van conditie en sportprestaties

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.