fbpx

Astma en zouttherapie

Halotherapie als behandeling voor Astmapatiënten

Laatste jaren zijn er vele nieuwe therapievormen ontdekt die aantoonbaar klachten van astmapatiënten verminderen, waardoor de ademhaling gemakkelijker wordt. Een voorbeeld daarvan is halotherapie (ook bekend als zouttherapie).

Halotherapie wint terrein over de hele wereld als een krachtige remedie voor astmapatiënten en talloze andere ademhalingsaandoeningen.

Astma is een chronische ontstekingsziekte van de longen, waarbij de luchtwegen ontstoken raken en verstopt raken met slijmophoping, wat piepende ademhaling, hoesten en kortademigheid veroorzaakt.

Meestal worden deze symptomen veroorzaakt en verergerd door stoffen in de lucht zoals pollen, huisstofmijt of andere allergenen, tabaksrook, lichamelijke inspanning of bepaalde voedingsmiddelen. Dat resulteert in een spasme van de spieren rond de luchtwegen – dit staat bekend als een astma-aanval.
Halotherapie staat meestal bekend als droge zouttherapie – waarbij u lucht inademt die is verspreid met gemicroniseerd zuiver medisch natriumchloride (zout). Van deze droge zouttherapie is algemeen bekend en aangetoond dat het de symptomen van astmapatiënten verlicht.

Halotherapie alternatieve COPD behandeling

Halotherapie helpt je gemakkelijker te ademen

Zout is zowel antibacterieel als ontstekingsremmend. Terwijl je de zoutrijke lucht inademt, beginnen de microngrote droge zoutdeeltjes de gifstoffen en allergenen in je luchtwegen te absorberen en ze uit je lichaam te verwijderen, wat resulteert in een afname van slijm, een afname van ontstekingen en een ‘ontgiftiging’ van je luchtwegen. Het hele ademhalingssysteem krijgt een grote ‘schoonmaakbeurt’ en alles wordt wijder geopend en ontspannen. Je krijgt meer lucht en hebt veel minder last van negatieve prikkels en allergenen van buiten. 

Er zijn vele zeer grondige onderzoeken uitgevoerd die de voordelen van zouttherapie bewijzen.

Hier is een onderzoek uit augustus 2017 , uitgevoerd bij 216 kinderen met bronchiale astma. De patiënten kregen een aantal sessies in de zoutgrotten (zouttherapie). Na het onderzoek werd er geconstateerd dat ze: “merkbaar verminderd broncho-obstructief syndroom en verbeterde longventilatie vertonen. De verbetering bleek stabiel bij de meerderheid van de patiënten.”

In deze studie getiteld ‘Halotherapy as asthma treatment in children: A randomized, controlled, prospective pilot study’ uitgevoerd door Pediatric Pulmonology in oktober 2016, luidde de conclusie:  “Een zoutkamer met een halogenerator kan gunstige effecten hebben bij astmatische kinderen.”

Vraag het zelf, naast de studies, aan iedereen die het heeft geprobeerd. De recensies zijn unaniem. Als u last heeft van astma, moet u een zouttherapie kuur proberen!

Het is belangrijk om op te merken dat zouttherapie complementair is – en niet mag worden gebruikt om bestaande medicatie te vervangen. Als je verbetering door zouttherapie merkt, neem dan contact op met je arts voordat je wijzigingen aanbrengt in reguliere voorgeschreven medicatie.

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

Halotherapie

Hoe halotherapie je kan helpen in dit koude- en griepseizoen

Het is weer die tijd van het jaar Het gevreesde verkoudheids- en griepseizoen. Zowel verkoudheid als griep, die afkomstig zijn van verschillende virussen, komen vaker voor wanneer de temperatuur daalt. Waarom? Mensen brengen vaak meer tijd binnenshuis door, waardoor deze virussen zich gemakkelijker verspreiden. Bovendien heeft

Lees meer

Maak direct een afspraak