Ex-rokers

Halotherapie = herstel

Rokers hebben vaak last van een rokershoestje. Dat heeft als functie de trilhaartjes in de longen te activeren waardoor vuil en overtallig slijm worden afgevoerd. Hoe langer en hoe meer iemand rookt, hoe moeilijker dit proces zal zijn. Het teer heeft zich dan vastgeplakt aan de trilhaartjes en deze kunnen zelfs helemaal ophouden met werken. Als je bent gestopt met roken kan Halotherapie helpen de conditie van je longen te herstellen en de trilhaartjes weer optimaal te laten werken. In het begin kan het zijn dat je daardoor juist wat meer gaat hoesten. Dat is betekent dat afvalstoffen en overtollig slijm worden afgevoerd en is dus juist een goed teken. Het zal bovendien snel weer afnemen.

"ik wil mijn longen zsm herstellen"

Ik heb meer dan 25 jaar gerookt en heb er nu onwijs veel spijt van. Mijn conditie is zeer slecht geworden en ik ben de afgelopen 10 jaar heel vaak ziek geweest- Roken vermindert de weerstand en ik denk dat ik er nu wat ouder uitzie dan ik daadwerkelijk ben. Ik hoop dat ik niet nog meer last ervan in de toekomst krijg als gevolg van roken.

Momenteel ben ik bijna een jaar gestopt en probeer nu de schade te herstellen. Ik sport regelmatig en een half jaar geleden heb ik ook Halotherapie bij Saltium ontdekt. Mijn vrouw kwam bij Saltium voor een kuur ivm lichte eczeem en heeft voor mij een folder meegenomen. Ik dacht: ‘Waarom niet, ik ga het gewoon proberen’.    

Na de eerste paar sessies merkte ik al op dat mijn longen aan een grote ‘schoonmaakactie’ zijn begonnen. Ik krijg nu meer lucht, ik voel me beter, fitter en ik kan nu 5 km hardlopen. Halotherapie is tevens ook heel ontspannend en het kost veel minder dan roken 🙂

Vaak gaan wij samen met mijn vrouw en/of zoon. Hij vindt de zoutkamers prachtig en halotherapie is goed voor zijn sportieve prestaties.

Ik zou het iedereen aanbevelen:  als je rookt – stop zo snel mogelijk. Begin met sporten en neem uiteraard een halotherapie kuur, alle beetjes helpen! Gezondheid is het belangrijkste en meest kostbare wat je verliezen kan. 

Alberto - 45 jaar