fbpx

Hoe werkt halotherapie technisch gezien bij Saltium?

Infrastructuur en technische inrichting van Saltium zijn uniek onderaan leest u een beetje technisch verhaal waarin leggen wij uit hoe het werkt het bij ons en waarom hebben wij zulke keuzes gemaakt.

In de zoutkamers van Saltium zorgt de modernste technologie voor een gecontroleerd therapeutisch microklimaat. De lucht is geïoniseerd en verzadigd met een natuurlijke stof – NaCl (zout). De therapeutische parameters (zoals concentratie, dimensies, en de snelheid van de zout-aerosol deeltjes en andere corrigerende factoren) zijn aangepast door medische professionals volgens de individuele behoeften van de patiënten. Deze curatieve parameters zijn vooraf ingesteld en worden vervolgens voortdurend gecontroleerd en op peil gehouden door een microprocessor van halogenerator en sensor. 

Halogeneratoren van Halomed

Tijdens de halotherapiesessies wordt door een sensor, die in de zoutkamer is gemonteerd, de concentratie voortdurend gemeten en in het geval van afwijking van vooraf ingestelde waarde wordt meteen de halogenerator geactiveerd of uitgeschakeld. Door deze constante monitoring en zeer precieze sturing wordt er een ideale en juiste zoutconcentratie in de ruimte opgebouwd. Niet minder en niet meer. Deze omstandigheden kunnen niet worden geregeld in een natuurlijke zoutmijn maar ook niet in de kamer zonder sensor en constante metingen. Als u een medicijn neemt dan moet de juiste dosering van te voren bepaald en als juiste pil/injectie (hoeveelheid van stof) ingenomen. U zou nooit een pil van willekeurige doze innemen, maar de juiste pil die arts voorgeschreven heeft. Als het 200mg moet zijn dan moet het 200mg en geen 500mg zijn. Voor zoutconcentratie in de ruimte gelden dezelfde regels.

 Bij Saltium wordt niet zomaar zout gebruikt, wij maken gebruik van speciaal, zeer schoon medisch zout. Hetzelfde zout dat bijvoorbeeld voor medische zoutoplossingen en in chirurgie wordt gebruikt. Voor elke sessie wordt zout gewogen en in de zoutcontainer van de generator toegevoegd.

Een halogenerator is een apparaat dat de zoutmicrodeeltjes verplettert en vrijgeeft om de omgeving van ondergrondse zoutmijnen te recreëren, maar dan dus beter. De generator bevindt zich aan de zijkant van de kamer en zorgt voor een stroom van schone, droge en met zoutmicrodeeltjes verzadigde lucht in de kamer.

Saltium werkt intensief samen met de uitvinder van de gecontroleerde Halotherapie methode en met de leverancier van de meest vooruitstrevende halogeneratoren, Halomed. De technologie van Halomed maakt als enige gebruik van de ‘live’ terugkoppeling (metingen) en stuurbare concentratie ‘controle processing’ binnen de zoutkamer. Saltium maakt deel uit van de internationale Halomed community en is vertegenwoordiger van Halomed in Nederland.

Ons centrum wordt regelmatig bezocht en gecontroleerd door Halomed en andere partners op verschillende kwaliteitsaspecten. Wij werken nauw samen en hebben contacten met verschillende Halotherapie klinieken uit Spanje, België, Israël, Nederland, Litouwen, VS en Hongarije.

Lees ook
De inrichting van de Saltium kamers – zout en himalaya zoutsteen

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

Acties en events

Saltium Halotherapie zomer verdubbel actie

Zomer actie Saltium Deze zomer bij Saltium Halotherapie Amstelveen de verdubbel actie! Wij verdubbelen je sessie tijdens zomer maanden!  Geef je weerstand deze zomer een boost en geniet van extra Halotherapie sessies. Bij aankoop van 05    –  10 strippen Bij aankoop van 10    – 

Lees meer
Halotherapie

Ademhaling oefeningen tijdens halotherapie

Tijdens sessie Vind je het lastig om te ontspannen tijdens je sessie in de zoutkamer? Of misschien merk je dat je ademhaling niet vanzelf gaat.Hieronder twee oefeningen die kunnen helpen tijdens je bezoek aan een van onze zoutkamers. 4-7-8 ademhaling techniek Zorg dat je comfortabel zit

Lees meer

Maak direct een afspraak