fbpx

Heeft mijn kind last van hooikoorts?

 Het is voorjaar, de temperatuur stijgt en we gaan met minder kleding de deur uit. Kids spelen buiten zonder jas, zweten en koelen weer af.

En voor je het weet is het weer koud, helemaal rond deze tijd van het jaar kan de zon erg misleidend zijn. Niet gek als kinderen dan kouvatten en een verkoudheid oplopen. Snottebelletjes zijn in het voorjaar niet ongewoon. Maar zijn ze verkouden of is dit een allergische reactie?

In dit overzicht belichten we een aantal verschillen tussen hooikoorts en verkoudheid.

Het lichaam produceert slijm als afweermechanisme, onder andere tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Hoe weten we of we te maken hebben met verkoudheid of hooikoorts als ze allebei dezelfde symptomen hebben: jeukende en verstopte neus, rode ogen en niezen?

Lees meer Saltium behandeling van hooikoorts met halotherapie

Hier vind je onze tips om last van hooikoorts te voorkomen of te verminderen.

  • De symptomen van verkoudheid duren meestal 1 à 2 weken maximaal. Indien je regelmatig halotherapie ondergaat dan weet je dat je er binnen een paar dagen vanaf kunt zijn.
  • In tegenstelling tot verkoudheid is hooikoorts niet besmettelijk. Verkoudheid wordt veroorzaakt door virussen en hooikoorts ontstaat door een reactie van ons immuunsysteem op externe stoffen, zoals pollen.
  • Bij sommige gevolgen van hooikoorts, zoals allergische rhinitis, treedt niezen op in een opeenvolgende kettingreactie. Dit gebeurt meestal niet bij verkoudheid.
  • Bij verkoudheid kunnen er symptomen van koorts zijn, bij hooikoorts is dit niet het geval.
  • Bij allergie is het slijm (snot) meestal vloeibaar en transparant. Bij verkoudheid is het slijm dik en groen en geel van kleur.

Voor zowel verkoudheid als hooikoorts is halotherapie goed inzetbaar. In acute gevallen raden we een kuur van 2 à 3x per week aan. Als je weet dat je kind last heeft van hooikoorts dan is het raadzaam te beginnen voordat de pollen in grote hoeveelheid de lucht in gaan.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

saltium tea oil
Lifestyle

Tea Tree Olie

Wonder plant en wonder oil Één ding dat COVID19 met zich heeft meegebracht is dat we over het algemeen bewuster zijn geworden van onze gezondheid en hoe de wereld en leefomgeving dit, positief of negatief, kan beïnvloeden. Gezonde longen zijn essentieel in het goed functioneren van

Lees meer

Maak direct een afspraak