fbpx

Heeft mijn kind last van hooikoorts?

Het is voorjaar

De temperatuur stijgt en we gaan met minder kleding de deur uit. Kids spelen buiten zonder jas, zweten en koelen weer af.

En voor je het weet is het weer koud, helemaal rond deze tijd van het jaar kan de zon erg misleidend zijn. Niet gek als kinderen dan kouvatten en een verkoudheid oplopen. Snottebelletjes zijn in het voorjaar niet ongewoon. Maar zijn ze verkouden of is dit een allergische reactie?

In dit overzicht belichten we een aantal verschillen tussen hooikoorts en verkoudheid.

Het lichaam produceert slijm als afweermechanisme, onder andere tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Hoe weten we of we te maken hebben met verkoudheid of hooikoorts als ze allebei dezelfde symptomen hebben: jeukende en verstopte neus, rode ogen en niezen?

Lees meer Saltium behandeling van hooikoorts met halotherapie

Hier vind je onze tips om last van hooikoorts te voorkomen of te verminderen.

Hooikoorts en verkoudheid symptomen

  •  De symptomen van verkoudheid duren meestal 1 à 2 weken maximaal. Indien je regelmatig halotherapie ondergaat dan weet je dat je er binnen een paar dagen vanaf kunt zijn.
  • In tegenstelling tot verkoudheid is hooikoorts niet besmettelijk. Verkoudheid wordt veroorzaakt door virussen en hooikoorts ontstaat door een reactie van ons immuunsysteem op externe stoffen, zoals pollen.
  • Bij sommige gevolgen van hooikoorts, zoals allergische rhinitis, treedt niezen op in een opeenvolgende kettingreactie. Dit gebeurt meestal niet bij verkoudheid.
  • Bij verkoudheid kunnen er symptomen van koorts zijn, bij hooikoorts is dit niet het geval.
  • Bij allergie is het slijm (snot) meestal vloeibaar en transparant. Bij verkoudheid is het slijm dik en groen en geel van kleur.

 

Voor zowel verkoudheid als hooikoorts is halotherapie goed inzetbaar. In acute gevallen raden we een kuur van 2 à 3x per week aan. Als je weet dat je kind last heeft van hooikoorts dan is het raadzaam te beginnen voordat de pollen in grote hoeveelheid de lucht in gaan.

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.

 

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

Acties en events

Saltium Halotherapie zomer verdubbel actie

Zomer actie Saltium Deze zomer bij Saltium Halotherapie Amstelveen de verdubbel actie! Wij verdubbelen je sessie tijdens zomer maanden!  Geef je weerstand deze zomer een boost en geniet van extra Halotherapie sessies. Bij aankoop van 05    –  10 strippen Bij aankoop van 10    – 

Lees meer
Halotherapie

Ademhaling oefeningen tijdens halotherapie

Tijdens sessie Vind je het lastig om te ontspannen tijdens je sessie in de zoutkamer? Of misschien merk je dat je ademhaling niet vanzelf gaat.Hieronder twee oefeningen die kunnen helpen tijdens je bezoek aan een van onze zoutkamers. 4-7-8 ademhaling techniek Zorg dat je comfortabel zit

Lees meer

Maak direct een afspraak