fbpx

Herstellen van het Coronavirus

Herstel van coronaviris covid 19

Kan Halotherapie bijdragen aan het voorkomen of herstellen van het Coronavirus?

Om meteen antwoord te geven op deze vraag: dat weten we eigenlijk niet. Althans, of Halotherapie Corona kan voorkomen. Het Coronavirus is zo nieuw en er is zo veel onbekend, dat we hier geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Wat we wel weten is dat Halotherapie een perfecte alternatieve behandeling is tegen klachten bij ziektes als Astma, COPD en andere aandoeningen in de luchtwegen en longen. Het Covid-19 virus manifesteert zich vaak op deze plekken in het lichaam en laat in veel gevallen daar ook sporen na. Mensen die Corona krijgen, houden na genezing vaak nog lang last van klachten. Als je Corona hebt gehad, zal het dus zeer waarschijnlijk bijdragen aan het herstel, zowel op korte als lange termijn. Halotherapie geeft bovendien het immuunsysteem een enorme boost. En met een rondwarend virus is een sterke en gezonde afweer natuurlijk altijd handig. Kortom; Halotherapie is nu misschien juist een extra goed idee.

Virussen minder kans

Het zout dat bij een kuur met Halotherapie wordt gebruikt doodt bacteriën en activeert de natuurlijke werking van je longen en luchtwegen. Dat zorgt er weer voor dat slijm en afvalstoffen worden afgevoerd waardoor je lichaam energie heeft voor belangrijkere dingen. Het kan bijvoorbeeld ontstekingen en virussen beter te lijf zodat die minder kans krijgen. Dat geldt dus ook voor het ordinaire verkoudheidsvirus. Nu met een snotneus rondlopen is niet handig. Ook al weet je zelf zeker dat het een gewone verkoudheid is, “die heb ik elk jaar rond deze tijd!”, de mensen in de rij achter je bij de supermarkt weten dat niet en zullen je wellicht wantrouwend aankijken. En zegt het RIVM niet dat je ook bij milde verkoudheidsklachten thuis moet blijven? Alleen al om deze discussie te voorkomen zou Halotherapie juist nu een slimme zet kunnen zijn.

Veilig?

Wij krijgen regelmatig de vraag of het wel veilig is om in deze Corona tijd te komen voor halotherapie. De sessies worden zo ingepland dat er genoeg tijd is om de kamers te ventileren en te reinigen.

Daarnaast absorberen de vele zoutdeeltjes in de lucht vocht, hierdoor heeft het virus geen kans om te overleven of te verspreiden. De kamers en de hele Saltium ruimte zijn dus veilig en Corona proof.

Herstel van Corona

Mocht je in de afgelopen maanden het virus al hebben opgelopen en nu herstellende zijn, zou je ook Halotherapie eens moeten overwegen. In dat geval zal je mogelijk nog last hebben van een verminderde conditie en aanhoudende vermoeidheid maar ook van benauwdheid, een blijvende hoest en pijn in je longen. Dat komt omdat de longen, ook als het virus weg is, niet meteen 100% zijn hersteld en misschien zelfs permanente beschadiging hebben opgelopen. Het is dan ook aan te bevelen om na Corona een longfunctiemeting te laten doen. Er kan dan gekeken worden wat de longcapaciteit is en hoe dit zich herstelt.

Vergelijkbare klachten bij astma en COPD

Bovenstaande klachten zijn vergelijkbaar met die waar mensen met bijvoorbeeld astma en COPD last van hebben. Halotherapie kan helpen deze te verminderen en zo een volledig herstel te bespoedigen. In Oost-Europa is halotherapie eigenlijk gewoon vaste prik bij de behandeling van luchtwegaandoeningen en longontstekingen. Ook in Nederland geniet Halotherapie ook steeds meer populariteit. En dat is logisch als je de ervaringen van onze klanten mag geloven. 

Wij hebben mensen met astma, COPD en bijvoorbeeld zware longontsteking voorbij zien komen die nauwelijks meer medicijnen nodig hebben of zelfs helemaal van hun klachten zijn verlost. Inmiddels hebben we ook al meerdere klanten gehad die halotherapie in wilden zetten bij het herstel na Corona. Ook hun ervaringen zijn positief.

Halotherapie helpt met het herstel na corona

Een natuurlijke behandeling bij herstel

Halotherapie draagt om te beginnen bij aan ontspanning. Daarmee ga je meteen stress te lijf wat ook weer bijdraagt aan een algeheel welzijn. Maar de echte held bij Halotherapie is het zout dat tijdens een sessie in vermalen en gefilterde minuscule deeltjes de lucht in wordt geblazen en wordt ingeademd. De zoutdeeltjes zetten de trilhaartjes in luchtwegen aan het werk en doden bacteriën die ze onderweg tegenkomen. Afvalstoffen, slijm, ziektekiemen, ontstekingen; alles wordt op een natuurlijke manier afgebroken en afgevoerd. Halotherapie is 100% en daarmee een perfecte aanvulling op de reguliere zorg. Maar stem als je twijfelt of Halotherapie wat voor je is, dit vooral af met je huisarts. En volg altijd de geldende adviezen en maatregelen op. Dat is de enige manier om echt van dat virus af te komen.

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

Acties en events

Saltium Halotherapie zomer verdubbel actie

Zomer actie Saltium Deze zomer bij Saltium Halotherapie Amstelveen de verdubbel actie! Wij verdubbelen je sessie tijdens zomer maanden!  Geef je weerstand deze zomer een boost en geniet van extra Halotherapie sessies. Bij aankoop van 05    –  10 strippen Bij aankoop van 10    – 

Lees meer
Halotherapie

Ademhaling oefeningen tijdens halotherapie

Tijdens sessie Vind je het lastig om te ontspannen tijdens je sessie in de zoutkamer? Of misschien merk je dat je ademhaling niet vanzelf gaat.Hieronder twee oefeningen die kunnen helpen tijdens je bezoek aan een van onze zoutkamers. 4-7-8 ademhaling techniek Zorg dat je comfortabel zit

Lees meer

Maak direct een afspraak