Hooikoorts en allergieën

Weer genieten van de lente

Heel veel mensen hebben 1 of meerdere allergieën. Eén van de meest voorkomende allergieën is Hooikoorts. Iedereen die hier last van heeft ziet op tegen de lente.

Dan is de pollenconcentratie in de lucht het hoogst en zijn de klachten het meest heftig. Maar vanwege de veranderende weerbeelden en andere factoren komt hooikoorts inmiddels eigenlijk het hele jaar voor. Omdat je lijf bij een allergische reactie in het verweer moet, zijn mensen met allergieën vaak moe en hebben ze weinig energie. Daarnaast hebben ze vaak last van geïrriteerde ogen, een loopneus en een jeukende huid. Medicijnen die worden voorgeschreven geven enige verlichting maar niet altijd genoeg. Dat is bijvoorbeeld het geval bij antihistamine. Soms worden dan Corticosteroïden voorgeschreven. Bijwerkingen die dan kunnen optreden zijn bijvoorbeeld osteoporose, cataract, spieratrofie, diabetes en verschillende huidklachten.

Halotherapie helpt om de allergische reacties te verminderen en om weer energie te krijgen. Zout doodt bacteriën en zorgt dat slijm wordt verwijderd. Je longen, neus, keel en ogen komen door het optimale microklimaat en de verlichting helemaal tot rust, net als jijzelf. Je kunt even helemaal ontspannen en wordt weer opgeladen. Ook kan Halotherapie zoveel verlichting geven, dat medicijngebruik kan worden afgebouwd. Doe dit nooit zonder overleg met je arts.

Voor het beste resultaat raden we aan twee keer per jaar een serie van 10-20 behandelingen te volgen. Dat kun je het beste doen in het voorjaar, als het hooikoortsseizoen weer aanbreekt, en in het najaar als het koud en vochtig wordt en je meer weerstand kunt gebruiken. Je kunt tussentijds altijd een extra sessie boeken als je klachten hebt of die wilt voorkomen.

Lees hier onze tips om hooikoorts te verminderen.

"hooikoorts onder controle"

Al drie jaar komen wij met zijn drieën bij Saltium. Mijn dochter, ikzelf en mijn moeder hebben onwijs veel last van hooikoorts. Tussen maart en mei komen wij wekelijks bij Saltium. Onze hooikoortsklachten zijn nu veel en veel minder heftig dan de jaren daarvoor. Wij gebruiken het liefst geen medicijnen als het ook zonder kan en daarom is halotherapie een zeer geschikt middel tegen ons probleem. 

Wij reserveren de grote kamer voor onszelf, zo is het voordeliger en wij hebben dan een superleuk ‘moeder-dochter-oma’ momentje. O ja… af en toe gaan papa en opa mee… ze hebben geen hooikoorts maar vinden het gewoon gezellig en ontspannend.

Regina, Stella en Natali (44, 16 en 65 jaar)

"ik word gek van niezen"

Ik ben docent in opleiding voor het vak economie bij een van de Amstelveense middelbare scholen. Als het voorjaar begint dan is het ondragelijk. Ik moet constant niezen en mijn ogen gaan dichtzitten. Tijdens de les moet ik 20 keer achter elkaar niezen. De klas vindt dat natuurlijk geweldig en heel grappig. 

Al 4 jaar kom ik bij Saltium. Halotherapie helpt me die tijd van het jaar door te komen en de hooikoorts flink te beperken. Daar ben ik heel blij om.

Halotherapie is ideaal voor mij! Naast minder niezen wordt ik ook veel rustiger en mijn concentratie wordt veel beter. Dat kan ik heel goed gebruiken want ik heb ook nog ADHD …. heb ik dat al verteld? Nee? Dan bij deze 🙂

Esther - 25 jaar

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.