Huidaandoeningen

Huidklachten te lijf met een alternatieve aanpak

Omdat zout bacteriën doodt is halotherapie ook bij uitstek geschikt om huidklachten te verlichten. De luchtvochtigheid en temperatuur in onze zoutkamers zorgen dat de huid ook rustiger blijft waardoor nieuwe ontstekingen en klachten minder kans maken.

Dermatitis en Eczeem

Deze vormen van ontstekingen aan de huid kunnen vervelende klachten veroorzaken. De huid gaat jeuken of branden waardoor je gaat krabben en de huid beschadigd. Ook kunnen er blaren en wondjes ontstaan die weer nieuwe ontstekingen met zich meebrengen. In sommige gevallen komen de klachten ineens op en in andere gevallen zijn ze chronisch. Mensen die last hebben van deze huidproblemen hebben elke behandeling al wel geprobeerd. In ons instituut zien we klanten met zeer verschillende huidproblemen die ten einde raad zijn. En vaak zijn ze na een kuur bij ons verheugd over het resultaat.

Een kuur levert vaak al snel resultaat. Na een aantal sessies zijn er al minder plekjes die bovendien minder gevoelig en minder zichtbaar zijn. Het aantal aan te bevelen sessies en de frequentie hangt af van de aard en ernst van de klachten. We zouden sowieso aanraden een kuur van minimaal tien sessies te volgen waarbij je twee of drie keer per week langskomt. Je kunt zelf aan de hand van je huid al snel inschatten of je de frequentie moet aanpassen om je klachten onder controle te houden.

Psoriasis

Mensen die lijden aan de auto-immuunziekte psoriasis ervaren voornamelijk klachten op en aan de huid. De hoorncellen delen te snel en rijpen niet genoeg uit waardoor schubachtige schilfers ontstaan. Deze veroorzaken weer jeuk en kunnen bovendien door het schuren kapot gaan waardoor er weer nare ontstekingen ontstaan. Voor de behandeling van psoriasis worden vaak hormoon crèmes en zalfjes, zogenaamde Corticosteroïden, gebruikt. Bij zware klachten die zich ook uiten in bijvoorbeeld de gewrichten worden ook zwaardere medicijnen ingezet. In alle gevallen kunnen nare bijwerkingen optreden zoals andere huidklachten maar ook osteoporose, cataract, spieratrofie en zelfs diabetes. Bovendien treedt bij langdurig gebruik vaak gewenning op. De Dode Zee in Israël is een populaire bestemming voor patiënten met psoriasis. Het hoge zoutgehalte in deze zee werkt antibacterieel en heeft een zeer positief effect. Om die reden kan Halotherapie ook helpen om de klachten van psoriasis te verminderen. Ontstekingen worden geremd waardoor de huid meer kans krijgt te herstellen. We zien bij Saltium regelmatig mensen met psoriasis die erg mooie resultaten boeken. Elk geval is echter verschillend en hangt af van de ernst van de klachten. We raden aan een kuur van minimaal 10 tot 20 sessies te doen en 2 à 3 keer per week langs te komen. Het is belangrijk om zelf goed bij te houden wat het effect is om zodoende te bepalen of de frequentie moet worden aangepast.

Medicijngebruik

Veel van onze klanten zagen hun klachten dusdanig minder worden dat ze ook minder medicatie nodig hadden. We zeiden het eerder al, stop niet zomaar met je medicatie en overleg altijd met je huisarts voor je medicijngebruik afbouwt. Maar we denken dat je versteld zult staan van het effect van halotherapie op je klachten.

Lees onze blog over het bijwerkingen en risico’s van hormonale medicijnen bij huidklachten en over Halotherapie als een medicijnvrij alternatief. 

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.