Keel, neus en oorklachten

Een alternatieve behandeling bij keel, neus en oorklachten

Ook wie last heeft van ontstoken holtes of oorontstekingen heeft baat bij Halotherapie. Deze klachten hangen vaak samen met verkoudheidsklachten, virussen en allergische reacties waar Halotherapie een bewezen positief effect op heeft.

Bijholteontsteking

Sinusitis of bijholteontsteking is een aandoening die wordt veroorzaakt door bacterien, virussen of soms een allergie in de slijmvliezen van de neusbijholten. Halotherapie is een goed, medicijnenvrij en pijnloos alternatief voor antibiotica, neussprays met zoutoplossingen of het leegzuigen van de holten. Je moet alleen op tijd beginnen en de kuur helemaal afmaken. Maar je kunt het genezen flink versnellen en ondertussen de klachten al behoorlijk verminderen. Het ontstekingsproces wordt geremd wat het drukkende en pijnlijke gevoel doet afnemen. We raden aan in totaal zo’n 10-15 sessies te volgen waarbij je per week 2 tot 3 keer langskomt. Als de klachten chronisch zijn is het slim dit twee keer per jaar te doen.

Oorontsteking

Een oorontsteking begint meestal met een verkoudheid. Als je verkouden bent zwellen de slijmvliezen in je neus op. Hierdoor komt er te veel druk op het buisje dat tussen je neus-, oor- en keelholtes loopt. Dat buisje noemen ze de buis van Eustachius. Door de druk kan het vocht dat zich in je oor ophoopt niet meer weg waardoor de kans op ontstekingen toeneemt. Met Halotherapie adem je minuscule zoutdeeltjes in die de trilhaartjes op je slijmvliezen stimuleren. Dat zorgt er weer voor dat slijm, vuil en andere ziektekiemen worden afgevoerd. Een kuur bij Saltium werkt dus preventief tegen oorontstekingen.