Kinderen

Halotherapie voor kinderen

Halotherapie is ook geschikt voor kinderen. Zij lopen om meerdere redenen wat meer risico op klachten. Zo zijn bij kinderen de diverse organen en hun respiratoire-, immuun- en neurologische systemen nog in ontwikkeling.

Kinderen ademen bovendien vaker door de mond dan volwassenen. Ook ademen ze naar verhouding meer lucht in vanwege hun lichaamsgrootte. Dat geldt dus ook voor vervuilde lucht. Ze hebben bovendien een hogere hartslag waardoor stoffen uit de lucht sneller via het bloed in de weefsels worden opgenomen.

Daartegenover staat dat kinderen nog makkelijker een juiste manier van ademhalen is aan te leren waar bij volwassenen dit vaak al te veel een ingesleten patroon is. En omdat ze relatief meer inademen zijn de effecten van Halotherapie vaak ook nog groter. Wij hebben bij Saltium al heel wat kinderen en hun ouders met succes kunnen helpen.

Halotherapie is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden die lijden aan luchtwegklachten, aandoeningen aan oren, neus of de keel, allergieën en huidproblemen of aan concentratieproblemen zoals ADHD en ADD.

We hebben een speeltafeltje waar kinderen tijdens een sessie rustig kunnen spelen. Ook is het mogelijk dat ze bij hun ouder(s) op schoot zitten tijdens de sessie.

"het effect van de behandelingen is echt"

Ik houd van freestyle voetbal. Door de therapie bij Saltium heb ik veel meer lucht en kan dus nog beter uit de voeten. Ik kijk ook uit naar de sessies in de speciale  zoutkamers, omdat die erg rustgevend zijn. Het is fijn om even een klein uurtje niets te doen. Het is lekker relaxed, en ja, mijn telefoon staat natuurlijk ook uit.

Ik gebruik veel minder medicijnen. Ik hoef nog maar af en toe te ‘puffen’, terwijl ik dat voorheen een paar keer per dag moest doen.

James - 15 jaar

"het helpt ons enorm"​

Kuur met mijn zoon ( 19 maanden) ging prima! Fijne binnenkomst en snel op ons gemak.
De zoutkamer is zeer rustgevend! Halotherapie werkt heel goed tegen benauwdheid, hoesten en een verstopte neus.

Super blij met vooruitgang!

Carolien met zoontje, bijna 2 jaar

"we gaan zonder klachten de winter door!"​

Samen met mijn vriendin, die ook twee kinderen van 2 en 7 jaar heeft, kom ik sinds oktober 2019 een keer per week bij Saltium.
Met zijn zessen boeken we hiervoor een groepsruimte. Terwijl onze kinderen lekker in het zout spelen, kunnen we zelf ontspannen in een mooie omgeving op comfortabele stoelen luisterend naar rustgevende muziek. Wij beleven hier quality time!
Bij Saltium is alles heel goed georganiseerd. In de kamer wordt een klein tafeltje met stoeltjes neergezet en de kids kunnen spelen, boekjes lezen, puzzelen of tekenen tijdens de sessie.

Al na een paar sessies heb ik gemerkt dat mijn kinderen (en ik zelf ook) geen verkoudheidsklachten meer hebben en ik veel meer energie heb om alles in mijn drukke leven met plezier te kunnen doen.
Daarom heb ik besloten om naast deze sessies met mijn vriendin ook halotherapie alleen met mijn dochtertjes op zaterdagen te nemen. Wij gebruiken dan een van de Saltium privéruimtes met zijn drieën.  Dan lig ik zelf op een zeer comfortabele stoel te ontspannen en de meiden hebben lol met elkaar in het zout of ze zitten te tekenen of we lezen samen gezellig een boekje.

Op die manier heb je een ‘relax -en gezondheidsuurtje’ waar wij eigenlijk elke week naar toe leven.
Na afloop van elke sessie staat er thee met iets lekkers voor ons klaar. De kinderen vinden het geweldig!
Elke keer krijgen ze iets en elke keer is het spannend en iets onverwachts – een bijzondere lolly, ‘ingewikkelde’ wilde rozijntjes of een heel gezond koekje of …. een zoutfiguurtje.

We voelen ons gezond, meer ontspannen en we gaan zonder klachten de winter door!

Anna en tweeling dochters, Bella en Maiia, van 5 jaar