Luchtwegklachten

Meer lucht en minder benauwdheid

Halotherapie heeft een bewezen positief effect op verschillende luchtwegklachten. Een kuur met halotherapie doodt bacteriën en zorgt ervoor dat slijm oplost en kan worden afgevoerd. Bovendien versterkt Halotherapie je immuunsysteem. Ontstekingen krijgen zo minder kans en er is meer ruimte voor ademhaling. Het vrijgekomen slijm kan na de eerste paar sessies een tijdelijke toename van klachten opleveren. Dat is echter normaal en gaat snel over. Je zult je snel weer beter voelen en merken dat je meer lucht hebt en minder last hebt van benauwdheid, slijm en ontstekingen.

Minder medicijngebruik bij astma, bronchitis en COPD

Halotherapie is een goede alternatieve behandeling voor mensen die lijden aan astma, COPD en/of andere bronchiale klachten. Vroeger werden deze gezamenlijk ook wel CARA genoemd. Mensen met deze aandoening hebben veel last van verschillende luchtwegklachten zoals gevoelige, snel geprikkelde longen, te veel slijm en ademhalingsproblemen.De medicijnen die worden voorgeschreven bij onder andere astma, COPD en bronchitis leveren ook vaak weer vervelende bijwerkingen op.  

Prednisolon, een veel voorgeschreven ontstekingsremmer, is een corticosteroïde. Deze stof onderdrukt de lichamelijke reacties bij infecties en mag alleen onder strenge en voortdurende controle van een specialist worden voorgeschreven. Bijwerkingen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld osteoporose, cataract, spieratrofie, diabetes en verschillende huidklachten. Salbitumol, net als Ventolin een luchtwegverwijder, heeft bijvoorbeeld een anabole werking en staat zelfs op de lijst met dopingproducten.

Een kuur bij Saltium kan de klachten bij astma, bronchitis en COPD verlichten en onder controle houden. Het is zelfs mogelijk dat het gebruik van medicijnen kan worden afgebouwd. Dat moet je wel altijd met je arts bespreken.

Tijdens halotherapie worden bacteriën gedood en spiertjes van uw luchtwegen worden ‘wat losser’ en ontspannen gemaakt  . Slijm komt los en verdwijnt.

Als u net begonnen bent, na de eerste paar sessies, kunt u ervaren dat u meer gaat hoesten en er meer slijm vrij komt. Dat is normaal. Meestal voelt u zich na 3-4 behandelingen veel beter en krijgt u meer lucht; de hoeveelheid slijm is aanzienlijk minder dan u gewend was.

Wij raden aan om twee keer per jaar een kuur van 10-15 sessies te volgen. Dat kan bijvoorbeeld in het voorjaar, als alles in bloei komt, en in het najaar als het kouder en vochtiger wordt. Als je tussendoor merkt dat het even wat minder gaat kun je altijd een paar extra sessies boeken.

Taaislijmziekte

Deze recessief overerfbare ziekte wordt ook wel cystische fibrose’ genoemd. Het slijm dat op verschillende plekken in het lijf wordt aangemaakt is abnormaal taai en kan niet worden afgevoerd wat leidt tot ontstekingen. Dat is vooral het geval in de longen en luchtwegen maar ook in ander organen als de lever en het darmstelsel. Halotherapie draagt bij aan de verlichting van de klachten in de luchtwegen en longen. Door een kuur bij Saltium te combineren met ademhalingsoefeningen kan extra winst worden geboekt.

"Halotherapie - letterlijk een verademing"

Ik heb last van COPD en dankzij halotherapie kan ik inmiddels weer traplopen. Mijn conditie is echt vooruit gegaan. Ik heb minder vaak last van bronchitis. Het eerste halfjaar kwam ik tweemaal per week voor een sessie. Nu ga ik eenmaal per week. Ik heb in principe een vaste dag en een vast tijdstip. 

Het is echt de moeite waard om hier tijd voor in te ruimen.

Marja - 66 jaar

"Ik ben ontzettend blij met Saltium"

Ik ben voormalig topvolleybalster bij onder meer Martinus maar kamp sinds een aantal jaar met astma, ontstaan door de ziekte van Lyme. Saltium betekent voor mij aanzienlijke verbetering van mijn gezondheid en de kwaliteit van het leven. Bijna meteen merkte ik een positief effect. ’s Nachts heb ik veel meer lucht en de ontstekingspijn aan mijn luchtwegen is nagenoeg weg. Ook de serene rust die ik ervaar tijdens de sessies doet me heel goed. Ik gebruik ook minder medicijnen (pufjes) voor astma, ook al kan ik nog niet zonder.

Ik kan iedereen halotherapie aanraden. Ook als je geen klachten hebt. De lucht in deze regio is natuurlijk niet de schoonste.

Daniëlle - 55 jaar

"Minder snel buiten adem dankzij Saltium"

In 2008 is er bij mij de chronische longaandoening ‘Sarcoïdose’ geconstateerd. Mijn lichaam ziet mijn longblaasjes als ontstekingen, waardoor ik een verminderde longfunctie heb. Ik slik hiervoor veel medicatie.

Naast het rustgevende gevoel heeft de kuur ook voor meer lucht gezorgd. Ik merk het tijdens mijn dagelijkse bezigheden zoals traplopen en schoonmaken. Ik ben minder snel buiten adem. Bij de volgende controle in het ziekenhuis, ga ik zien of de cijfers dat ook zeggen. Maar mijn gevoel is goed!

Marvin - 53 jaar

"Ik raad iedereen met astma halotherapie aan"

Ik ben Els, 78 jaar. Ik zit hier op het moment in de privé kamer van Saltium. Waarom zit ik hier?
Ik heb astma sinds jaar en dag. Astma geneest niet, maar door middel van de Halotherapie sessies kan ik minder medicijnen gebruiken. Dit vind ik heel belangrijk.
Waarom Saltium? Dit bedrijf is heel alert en het team is alert. Het is schoon, kortom alles is heel verzorgd. Ik kom hier gemiddeld 1 a 2 keer per week. Ik heb ook een jaarabonnement. Dit abonnement is goud waard voor mij.

Verder zeg ik tegen iedereen – probeer het een keer!

Els - 78 jaar

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.