Ons Instituut

Welkom bij Saltium!

In ons instituut beschikken we over één grote zoutkamer voor groepen of meerdere klanten tegelijk. Daarnaast hebben we twee kleinere zoutkamers voor individueel gebruik.

De muren, plafonds en vloeren van deze kamers zijn bedekt met zuiver zout en/of Himalaya zoutsteen. Tijdens een kuur wordt een precieze hoeveelheid verneveld droog medisch zout de lucht in de ruimte ingeblazen. Hiervoor maken we gebruik van de meest geavanceerde en moderne techniek en apparatuur om het natuurlijke microklimaat van zoutgrotten na te bootsen.

Als je een sessie hebt geboekt word je bij binnenkomst verwelkomd door een van onze medewerkers en word je gevraagd je schoenen uit te doen. Er zijn kluisjes waar je je schoenen en andere persoonlijke eigendommen veilig kunt opbergen. Je krijgt van ons plastic overschoentjes en een haarnetje. Dat is om onze zoutkamers schoon en steriel te houden.

Je hoeft je niet verkleden voor halotherapie, maar als je liever in badjas of andere gemakkelijke kleding zit tijdens de kuur, kun je in de privékamers gebruik maken van een eigen kastje met haakjes om je kleding op te hangen.

Tijdens een kuur neem je plaats in een comfortabele stoel waarin je heerlijk ontspannen kunt zitten of liggen terwijl het zout zijn werk doet. Tijdens kuur luister je naar rustgevende muziek en dankzij speciaal ingestelde licht kom je helemaal tot rust en ontspanning.

Wil je meer weten over hoe een sessie bij Saltium in zijn werk gaat? Lees hier meer