fbpx

Oppervlakkige ademhaling

Opnieuw leren ademen en oppervlakkige ademhaling

Door stress verzwaart de ademhaling. Dat zware ademen wordt chronisch bij chronische stress. Dan is er sprake van chronische hyperventilatie. Dat is een verkeerde manier van ademen die je jezelf onbewust aanleert. Je kunt opnieuw leren ademen in termen van een normale ademhalingsfrequentie, ademvolume en buikademhaling.

Stel dat je tien mensen vraagt wat een oppervlakkige ademhaling is. Negen daarvan zullen je vertellen dat dat geen goede ademhaling is. Bij een oppervlakkige ademhaling wordt er gedacht aan niet goed kunnen door ademen. Daarbij ervaart men o.a. een gevoel van te weinig lucht, druk op de borst en snel buiten adem bij inspanning zijn. Wat er feitelijk bij het gevoel van oppervlakkig ademen gebeurd is iets anders. Doordat je het gevoel hebt dat je oppervlakkig ademt ga je juist teugen lucht nemen. Gapen, zuchten en diep inademen tijdens het spreken behoren daar ook toe. Dat maakt de ademhaling niet oppervlakkig, maar onregelmatig. Dat leidt tot chronische hyperventilatie symptomen waarvan je net een aantal hebt gelezen. 

Combinatie van Buteyko ademhaling methode en Halotherapie betekent eigenlijk opnieuw leren ademen. Je leert weer ontspannen via de buik te ademen, – met een normale ademhalingsfrequentie. Halotherapie zorgt dat schone en geladen lucht door de hele ‘ademhaling netwerk’ gaat en alles schoon en relax makt. Bacteriën worden gedood, slijm verdunt en afgevoerd.

In de gezonde ademhaling betekent een oppervlakkige ademhaling een ademhaling zonder onregelmatigheden en chronische hyperventilatie symptomen. Via de Buteyko en Halotherapie ontstaat er werkelijk een oppervlakkige ademhaling.

Je ademt kleine beetjes lucht. Vanuit ontspanning. Zonder diepe teugen lucht. Meer ademen is namelijk niet nodig.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lees meer nieuws

saltium tea oil
Lifestyle

Tea Tree Olie

Wonder plant en wonder oil Één ding dat COVID19 met zich heeft meegebracht is dat we over het algemeen bewuster zijn geworden van onze gezondheid en hoe de wereld en leefomgeving dit, positief of negatief, kan beïnvloeden. Gezonde longen zijn essentieel in het goed functioneren van

Lees meer

Maak direct een afspraak