Stress, burn-out en slaapproblemen

Stress is het nieuwe roken

Sommige geleerden stellen dat stress gevaarlijker voor je gezondheid is dan roken. Het is hoe dan ook bewezen dat stress invloed heeft op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Zorgen dat je het de baas bent en blijft is dan ook altijd aan te raden. 

Te veel stress heeft bovendien invloed op je concentratie en slaap en te weinig slaap maakt je weer minder bestand tegen stress waarmee het cirkeltje rond is. Voor al deze klachten kan Halotherapie uitkomst bieden.

Burn-out

Te veel stress en prikkels kan leiden tot een burn-out. Je bent dan letterlijk nergens meer toe in staat en alles is je te veel. Dat vreet energie waardoor je ook weer vatbaarder bent voor lichamelijke klachten. Halotherapie helpt je te ontspannen, zorgt dat je concentratievermogen en weerstand toenemen en dat je vermoeidheid afneemt. 

Door de kuur te combineren met ademhalingsoefeningen is het effect nog groter en zul je al snel merken dat je veel beter in je vel zit.

Lees hier meer over burn-out en halotherapie

Slapeloosheid

Als je te weinig slaap krijgt, ben je vatbaarder voor mentale en fysieke klachten. Dat betekent dat je vaak juist nog meer gaat liggen piekeren als je niet in slaap kunt vallen waardoor het alleen maar erger wordt. Halotherapie zorgt ervoor dat je ademhaling regelmatiger wordt. Daardoor kun je beter ontspannen en zul je sneller in slaap vallen.

Snurken

Niet alleen partners van mensen die snurken krijgen te weinig slaap. Sommige snurkers worden zelf wakker van het geluid dat ze produceren. Ook krijgen ze vaak te weinig lucht waardoor de snurkklachten ontstaan en de slaap niet diep genoeg is. Een Halotherapiekuur zorgt ervoor dat de luchtwegen open komen te staan waardoor er minder vernauwingen zijn. Het snurken zal afnemen waardoor de snurker zelf, maar ook zijn of haar partner, veel beter zal slapen.