Zoutkamer Amstelveen

Zoutkamer Amstelveen

Woon je in de beurt van onze zoutkamer in Amstelveen? Ja? Dat is leuk! Saltium zoutkamer Amstelveen is de beste en meest moderne zoutkamer van Nederland. 

En niet alleen omdat wij twee individuele zoutkamers en één groep/ familie zoutgrot hebben. 

zoutkamer amstelveen

Saltium zoutkamer

De infrastructuur en technische inrichting van Saltium zijn uniek, onderaan leest u een beetje technisch verhaal waarin wij uitleggen hoe het werkt bij ons en waarom wij zulke keuzes hebben gemaakt.

In de zoutkamers van Saltium zorgt de modernste technologie voor een gecontroleerd therapeutisch microklimaat. De lucht is geïoniseerd en verzadigd met een natuurlijke stof – NaCl (zout). De therapeutische parameters (zoals concentratie, dimensies, en de snelheid van de zout-aerosol deeltjes en andere corrigerende factoren) zijn aangepast door medische professionals volgens de individuele behoeften van de patiënten. Deze curatieve parameters zijn vooraf ingesteld en worden vervolgens voortdurend gecontroleerd en op peil gehouden door een microprocessor van halogenerator en sensor.  Lees hier meer erover.

Uniek in Nederland!
Ons Halotherapie instituut heeft twee individuele zoutkamers en 
één groep/ familie zoutgrot

Saltium zoutkamer Amstelveen voor kinderen en volwassenen

Halotherapie is ook geschikt voor kinderen. Zij lopen om meerdere redenen wat meer risico op klachten. Zo zijn bij kinderen de diverse organen en hun respiratoire-, immuun- en neurologische systemen nog in ontwikkeling.

Kinderen ademen bovendien vaker door de mond dan volwassenen. Ook ademen ze naar verhouding meer lucht in vanwege hun lichaamsgrootte. Dat geldt dus ook voor vervuilde lucht. Ze hebben bovendien een hogere hartslag waardoor stoffen uit de lucht sneller via het bloed in de weefsels worden opgenomen. Lees hier meer waarom halotherapie voor kinderen vaak de beste oplossing is.

Halotherapie bij Saltium = minder medicijnen

Saltium is ontstaan als gevolg van de persoonlijke ervaring van Irina. Als astmapatiënt ontdekte zij zelf de voordelen van kuren in een zoutgrot. Zij en haar zoon staan niet meer onder regelmatige controle van een longarts en hoeven nauwelijks meer te puffen.

Dat betekent dat ze ook geen last meer hebben van de vele heftige bijwerkingen. We zullen je nooit zeggen dat Halotherapie reguliere zorg kan vervangen. Astma heb je bijvoorbeeld voor het leven en medicatie is in sommige gevallen domweg noodzakelijk. Maar Halotherapie kan wel bijdragen aan vermindering van klachten en aandoeningen. In sommige gevallen betekent dit zelfs dat de medicatie kan worden afgebouwd of helemaal kan worden gestopt. Gebruik je medicijnen tegen luchtwegklachten? Heb je last van de bijwerkingen of ben je bezorgd over de chemische stoffen die je in je lijft stopt? Lees hier dan vooral verder! 

Wanneer ga je naar onze zoutkamer in Amstelveen

Halotherapie heeft een positief effect op zo’n 85% van de patiënten met luchtwegklachten, longziekten en huidaandoeningen. Patiënten die een zoutkamer bezoeken hebben ook minder laast van hooikoorts en allergieën. 

En uit vergelijking met patiënten die geen halotherapie volgen blijkt dat de therapie de kwaliteit en het effect van de reguliere behandeling verbetert. Ook blijkt dat bij verschillende medicijnen, de dosering naar beneden kan of het gebruik zelfs kan worden afgebouwd als Halotherapie wordt ingezet.

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.