Zoutkamer Hoofddorp regio

Zoutkamer Hoofddorp regio

Opzoek naar een zoutkamer in Hoofddorp regio? In 15 minuten kom je bij Saltium Halotherapie Amstelveen. 

Wij hebben altijd gratis een parkeer plek voor je naast de deur; heel makkelijk!

Onze twee individuele zoutkamers en prachtige zoutgrot (voor groepsessies of families) zijn met de meest moderne  halotherapie apparatuur uitgerust.  Na elke sessie kamers worden schoongemaakt en grondig geventileerd. Ruimtes zijn medisch hygiënisch en 100% veilig.

Saltium Halotherapie Instituut

Bacteriewerende en bacteriedodende eigenschappen van zout
In alle drie de zoutkamers bij Saltium valt meteen op dat alles, de muren, het plafond en de vloer, met een dikke laag zout of himalaya zoutsteen zijn bedekt. Het aanbrengen van een dikke zoutlaag of zoutsteen op de muren en plafond is een zeer moeilijk, duur en tijdrovend proces, maar zoutbedekking heeft duidelijke functies en is in onze ogen gewoon verplicht.

Zout heeft namelijk zeer sterke bacteriewerende en bacteriedodende eigenschappen. Bacteriën die bijvoorbeeld op kleding zitten, door een hoestje of door menselijke adem vrijkomen, krijgen in onze kamers geen enige kans en worden zeer snel geneutraliseerd. Zout om je heen versterkt de medische effecten van de behandeling en werkt samen met de halogenerator-sensor als een duo.

Saltium zoutkamer Amstelveen is je zoutkamer in Hoofddorp regio

Waarom duurt een sessie bij ons 45 minuten?

Uit diverse studies en proeven is gebleken dat 45 minuten in de zoutkamer, met de juiste zoutconcentratie, de optimale duur is per sessie. Dat geldt voor alle leeftijden. Een sessie van 45 minuten bij Saltium met de juiste concentratie van zout draagt bij aan een optimaal resultaat, vooral wanneer er een geadviseerde kuur wordt afgenomen.

Meer tijd dan 45 minuten te veel en kan irritaties veroorzaken en minder tijd is te weinig voor de effectieve behandeling. Door meer of minder behandelingstijd kunt u onjuiste concentraties niet compenseren. Dat zijn twee parameters die in balans moeten zijn.

Wat biedt een bezoek aan zoutkamer?

Tijdens de halotherapiesessies wordt door een sensor, die in de zoutkamer is gemonteerd, de concentratie voortdurend gemeten en in het geval van afwijking van vooraf ingestelde waarde wordt meteen de halogenerator geactiveerd of uitgeschakeld. Door deze constante monitoring en zeer precieze sturing wordt er een ideale en juiste zoutconcentratie in de ruimte opgebouwd. Niet minder en niet meer.

Afhankelijk van leeftijd, diagnose en eventuele zijklachten kunnen wij dankzij metingen de juiste behandeling en bijpassende concentratie kiezen.

Wij kunnen je helpen om de allergische reacties te verminderen en om weer energie te krijgen. Zout doodt bacteriën en zorgt dat slijm wordt verwijderd. Je longen, neus, keel en ogen komen door het optimale microklimaat en de verlichting helemaal tot rust, net als jijzelf. Astma, COPD en bronchitis klachten kunnen door halotherapie heel goed worden verholpen.

Ook blijkt dat bij verschillende medicijnen, de dosering naar beneden kan of het gebruik zelfs kan worden afgebouwd als Halotherapie wordt ingezet.

Eerste sessie is gratis*

Ontdek de heilzame eigenschappen van zout bij Saltium, Instituut voor Halotherapie. Onze kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stressgerelateerde klachten en geven je immuunsysteem een boost.

* zie voorwaarden op onze tarieven pagina.